A Valóra vált álmok Sajttortája 

2019.05.02

Ha valami igazán jó, akkor ez az - Álljon meg a menet, nem érdemes tovább keresni!

Mármint sajttorta-ügyben. 

Ma ugyanis Sóskaramellás Sajttortáról lesz szó. Tudniillik, nem csak igen jól hangzik - próbáljuk csak ki nyelvtörőként, esetleg  így: mit sütsz, kis szűcs? Tán sóskaramellás sajtorttát sütsz, kis szűcs? 

 Ám, ami még fontosabb - észvesztő módon finom:

Amikor tudjuk, hogy reggelire ez a cheesecake-költemény vár ránk, már este a reggelre készülve forgolódunk, talán többen ezzel a tortával is álmodunk, és alig várjuk, hogy eljöjjön a pirkadat. Nah jó, ezzel lehet, hogy nincs mindenki pontosan így (bár én mint fő-sajttorta-tesztelő biztosan, hiszen igen komolyan és felelősségteljesen végzem a feladatom;), de annyi bizonyos, hogy ilyen jól még sosem indultak a reggelek.

Tehát milyen is az a Sóskaramellás Műhelybéli Sajttorta?

A képeken látható tortánkon házi krémsajtréteg felett ricotta csücsül fenomenális könnyedséggel, már-már pimasz módon a legjobb kilátás érdekében a torta tetején. Köztük viszont a köszönőviszony fenntartásáért egy csodálatos ízű és textúrájú karamell-réteg felel.

Mindemellett persze jól nyakon is öntjük a fent említett krém-rétegeket a csodálatos karamellparádéval, hogy biztosan jól viselkedjenek.

Eprek, áfonyák, diók - hogy még nézni is tereh - kerülnek még erre a fergeteges krémes-karamellás csodára, annak érdekében, hogy aztán egész nap ne tudjuk levakarni a mosolyt az arcunkról.

Na, ki kér egy szeletet?