Események

Sajtkészítők Hétvégéje 


Sajtkészítők Hétvégéje kétnapos workshop kezdő sajtkészítők számára 2018. December 8-9. között poroszlói Műhelyünkben! A képzésen a résztvevők elsajátítják a hazai sajtok készítésének alapjait, technikáit és rutint szerezhetnek az otthoni sajtkészítéshez. Az elkészített sajtok kóstolása során pedig megízlelhető lesz nem csak a a kézzel készített sajt egyedi, utánozhatatlan ízvilága, de a kétkezi munka öröme is. 

Hogy miyen sajtok készülnek majd? Friss és érlelt gomolya sajtok, gyúrt, penésszel érő sajtok, valamint a túró készítésének műhelytitkaiba is bepillantást nyernek a leendő boldog sajtkészítők. A Sajtkészítő hétvégére jelentkezni a  a fuzessajt@gmail.com e-mail címen lehetséges. 

További tájékoztatás kérhető: 20/310-01-09-es telefonszámon.

Sajtból van a Hold

SAJTIMÁDÓK ÉJSZAKÁJA - 2017.07.01.

Idén is lesz Sajtimádók Éjszakája!
Találkozunk 2017. július 1-én, hogy ismét egy csillagfényes nyáresti mulatsággal tegyük még emlékezetesebbé a minőségi sajtok készítése (no, és persze fogyasztása) iránt való elhivatottságunkat: kézműves sajtokkal, minőségi borokkal, harmónika muzsikával és valódi élményekkel.

/// PROGRAM ///

 16:00 - KAPUNYITÁS

MEGNYITÓ

Baji Ferenc - Borostyán Pincészet // Tóth Péter - Füzes Sajt

16.15 - ÉLMÉNYSAJT KÉSZÍTÉS

17.30 - SAJT- ÉS BORKÓSTOLÓ HARMÓNIKA MUZSIKA MELLETT

20.30 - TOMBOLA

MULATSÁG KAKASSZÓIG

BELÉPŐ: 1250 Forint, mely sajtos finomság és tokaji bor vagy üdítő kóstolását foglalja magába.

A jegyek a helyszínen megvásárolhatóak.

A Facebook eseményért KATT ide: https://www.facebook.com/events/261945497546107/

                                            További információ és jelentkezés: fuzessajt@gmail.com

HELYSZÍN: 3388 Poroszló, József Attila út 1. Füzes Sajtműhely
Gyertek, legyünk minél többen! Minden Sajtimádót várunk szeretettel!
A Sajt legyen Veletek! ;)HÍR Védjeggyel ellátott sajtok

Hagyományok - Ízek - Régiók (HÍR) Védjegy használati joggal lettek kitüntetve sajtjaink

2016. december 8-án a Földművelésügyi Minisztériumban átadásra kerültek a HÍR védjegy okleveles kitüntetései, melyek a Füzes gömölye és a füstölt parenyica sajtjainkat illetik meg.

Így a Hortobágyi Nemzeti Parki védjeggyel ellátott min. 10 hónapos érlelésű félkemény (parmezán-jellegű) sajtunk után immáron a gömölye és parenyica sajtok is védjeggyel ellátott terméknek minősülnek.

SAJTBÓL VAN A HOLD

SAJTIMÁDÓK ÉJSZAKÁJA

Füzes Sajtműhely
Füzes Sajtműhely

A Füzes Sajtműhely 2016. július 9-én minden Sajtimádó számára kitárta kapuit: 

Élménysajt készítés, tárogató muzsika, csillagos égvilág, sajt- és borkóstolóval egybekötött fáklyás kerti mulatság, minden, ami kell.

Egy hangulatos nyáresti piknik a Sajtműhelyben.

A Füzes Sajtműhely kézműves sajtjai és a tokaji Borostyán Pince borainak kínálatából kóstolhattak kedves vendégeink.

Homlokzatszentelő Ünnepség

Graefl-Kastély

Graefl-Kastély
Graefl-Kastély

Időutazáshoz volt szerencsénk asszisztálni 2016. június 12-én a kétútközi Graefl-Kastély Homlokzatszentelő Ünnepségén. 

Bükki borok, poroszlói sajtok a Magyar Sommelier Szövetség februári kóstolóján

Gundel Étterem

Gundel Étterem
Gundel Étterem

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Bükki borvidék Sajtjaink kíséretében mutatkozott be a Gundel Étteremben a Magyar Sommelier Szövetség szakmai napján 2016. február 8-án. 

A Bükki borokhoz remek háttérként szolgáltak a poroszlói székhelyű Füzes Sajt termékei. Ha az elképesztő fantáziagazdagságú sajtválasztékból csak néhányat sorolhatunk is itt fel, mindenképpen meg kell említsük a grillezett gomolyát rukkola ágyon, sajttál-variációikat házi fűszeres bagettel, prosciuttoval, aszalt gyümölcsökkel, továbbá kókuszos-vaníliás és rumos-kakaós ordájukat sajtdesszertként, de ellenállhatatlan volt ordás palacsintájuk is. Nehéz volt eldönteni a bemutatót követően, hogy a bükki borok, vagy a Mezőkövesdtől csupán karnyújtásnyira lévő poroszlói sajtműhely termékei adták-e a nagyobb élményt. Nem véletlen, hogy gasztrobloggereink, gasztronómiai szakértőink szerint hazánk utóbbi évtizedeinek gasztronómiájában a házi sajtkészítés kiugró minősége, és széles skálája a legörvendetesebb, szinte forradalmi jellegű változás.                                                                                                                Forrás: borespiac.hu

Kísérőről két nemzeti park szoros közelségében egyre komolyabb szakmai sikereket felvonultató Füzes Kézműves Sajtmanufaktúra  vezetője Tóth Péter gondoskodott. Az intenzív borsos, paprikás és zöldfűszeres friss sajtok mellett az este egyik csodája az egy éves, érlelt, tehéntejből készült sajt volt, de a gasztronómia koronát mégis csak az ordával töltött palacsinta és a sajtkrémmel töltött parenyica tette fel a kóstolóra. 

                                  Forrás: Magyar Sommelier Szövetség (MASOSZ)

Hortobágyi Nemzeti Park védjegy
Hagyomány és innováció
Értékes pillanatok